Кращий крем для взуття

Серед величезного асортименту засобів по догляду за взуттям: аерозолів, спреїв, просочень, губок для додання блиску, найпопулярнішим для систематичного використання вважається крем для взуття. Не існує одного універсального варіанту, який підійде для всіх типів взуття. Дуже важливий матеріал, з якого зроблена взуття, призначення крему (харчування, пом'якшення, водовідштовхувальне властивість).
Як вибрати кращий крем для взуття
Фахівці радять ретельно підбирати засіб для кожної індивідуальної пари взуття. Хороший крем містить у собі віск, розчинник, тваринні жири, фарбу. Перш ніж купити крем для взуття, необхідно врахувати погодні умови, сезонність, якість матеріалу, з якого виготовлено взуття. Дуже важливо звернути увагу на такі нюанси:
- якщо до складу крему входить спирт, краще відмовитися від такого засобу, так як речовина швидко сохне і згубно впливає на взуття, призводить до розтріскування шкіри;
- бажано, щоб згущувача у складі крему було якомога менше;
- силикон способствует созданию красивого блестящего внешнего вида, однако он забивает поры, плохо влияет на кожу;
- воск должен быть натуральным;
- плотные, жирные крема на основе органических растворителей способствуют созданию водонепроницаемой пленки, которая надежно защищает изделия от пагубного влияния мокрого снега, морозов;
- Ланолин, отлично питающий и смягчающий кожу, обладает прекрасными водоотталкивающими свойствами и защитит обувь в самую дождливую погоду.
Изучив состав крема и особенности его основных ингредиентов, подобрать лучший крем для обуви не составить особого труда.
Правила ухода за обувью
Чтобы обувь максимально долго сохраняла свой первозданный вид, следует придерживаться некоторых правил:
- Крем необходимо наносить только на чистую сухую обувь.
- Желательно чтобы средство для ухода впитывалось не менее восьми-десяти часов. А перед использованием только нанести блеск фланелевой, шерстяной тряпочкой либо отполировать изделие до зеркального блеска щеткой из натуральной щетины.
- Поверхность крема для обуви должна быть однородной, без белесой пленки. В противном случае это будет свидетельствовать о нарушении технологии производства.